Αθλητικός απολογισμός του 2023 για τον Ημαθίωνα Αλεξάνδρειας

2024-01-01 12:02

Επιτυχές αγωνιστικά το 2023 για τον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας όπου μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Άγγελος Αποστολίδης.

Οι επιτυχίες του συλλόγου ξεκίνησαν στο στυλ της ελευθέρας στην Ολυμπιακή πάλη όπου οι Άγγελος Αποστολίδης και Ναταλία Στεφανίδη κατέλαβαν τη 2η θέση των 86 και 50 κιλών αντίστοιχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων & νεανίδων κατακτώντας έτσι το Αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας τους. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε στα 52κ. ελευθέρας ο Νικόλαος Παπαδόπουλος με τον Δημήτρη Ελευθεριάδη στα 57κ. να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση της κατηγορίας.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Πάλης στην Άμμο όλων των ηλικιακών που διεξήχθησαν στην Παραλία Κατερίνης, και πιο συγκεκριμένα στην ηλικιακή κατηγορία των εφήβων (Κ20) και στην κατηγορία των 90 κιλών ο Άγγελος Αποστολίδης αναδείχθηκε για άλλη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος με τον Απόστολο Σούλι να κατακτά την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 70 κιλά. Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αλλά στις νεάνιδες την 1η θέση στα 50κ. κατέκτησε η Ναταλία Στεφανίδη ενώ η Ζαφειροπούλου Ευδοξία την 2η στα +70 κιλά. Να σημειώσουμε εδώ ότι και οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία, με την Στεφανίδη να κατακτά στην ηλικιακή της κατηγορία, αυτή των κορασίδων, την 2η θέση. Στην ηλικιακή κατηγορία των ανδρών ο Σερραίος Ολυμπιονίκης της ελευθέρας πάλης το 2004 στην Αθήνα Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος από το 2021 αγωνίζεται με τα χρώματα του Ημαθίωνα, σε έναν αμφιλεγόμενο αγώνα με πολλές ενστάσεις αναδείχθηκε 2ος στην κατηγορία των 70 κιλών τελειώνοντας έτσι την αθλητική του καριέρα. Στην ομαδική κατάταξη η ομάδα μας κατέλαβε την 3η Πανελλήνια θέση τόσο στους εφήβους όσο και στις νεάνιδες.

Η μεγάλη διάκριση για τον Άγγελο Αποστολίδη για το 2023 ήρθε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στη Άμμο όπου συμμετέχει με την εθνική ομάδα και το οποίο διεξήχθη στην Νίκαια της Γαλλίας, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής και αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων» κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία των 90 κιλών της ηλικιακής κατηγορίας των εφήβων (Κ20).

Άτυχος όμως στάθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο Κ20, στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, όπου έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου, με το πλασάρισμά του στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 90 κιλών. Ο τραυματισμός στον ώμο κατά το στάδιο της τελικής προετοιμασίας και μια ξαφνική γαστρεντερίτιδα που των ταλαιπώρησε πριν την διεξαγωγή της διοργάνωσης του στοίχησε και αρκέστηκε στην 4η Παγκόσμια θέση.

Διεθνώς με τα χρώματα του KSV Musberg, με το οποίο αγωνίζεται στην Γερμανική Oberliga, κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στο ανοιχτό Πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης Κ20 του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και συνέβαλε και στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος συμβάλωντας τα μέγιστα στην ανέλιξη της ομάδας στην Bundesliga.

Ευχή όλων, διοίκησης, προπονητών, αθλητών και φιλάθλων του συλλόγου η χρονιά που εδώ και λίγες ώρες έχει ξεκινήσει να φέρει πρωτίστως υγεία σε όλους και σε αθλητικό επίπεδο την συνέχιση των επιτυχιών.