Σερί επιτυχιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τους παλαιστές της Αλεξάνδρειας

2022-05-17 22:05

Απανωτές οι διακρίσεις το ΠΣΚ που μας πέρασε για τον Παλαιστικό Σύλλογο της πόλης μας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 3ης Πανελλήνιας θέσης στο εθνικό πρωτάθλημα παμπαίδων και παγκορασίδων του 2022.

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια ημερολογιακή σειρά. Την Παρασκευή 13 Μαΐου διοργανώθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πάλης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, για το σχολικού έτους 2021-2022, όπου οι αθλητές μας εκπροσωπώντας τα σχολεία τους κατέκτησαν τρεις Πανελλήνιους τίτλους και ισάριθμα μετάλλια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η Ναταλία Στεφανίδη του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της κατηγορία των 53ων κιλών γυναικείας πάλης,
  • Ο Απόστολος Σούλι του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της κατηγορία των 65 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών, στην ίδια κατηγορία ο Ευστάθιος Ξενίδης κατετάγη 7ος, και
  • Η Ευδοξία Ζαφειροπούλου του Γενικού Λυκείου Πλατέος-Κορυφής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορία των 76 κιλών γυναικείας πάλης.

Το Σάββατο ο Άγγελος Αποστολίδης ξεκίνησε την προσπάθεια διάκρισής του στο διεθνές τουρνουά πάλης παίδων και κορασίδων “Constantin Alexandru & Ioan W. Popovici 2022” της Ρουμανίας στο πλαίσιο των διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας ελευθέρας πάλης, οργάνωση που αποτέλεσε κριτήριο για την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει τον άλλο μήνα. Η Δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε την συμμετοχή του στην σημαντικότατη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Τέλος την Κυριακή, η ομάδα μας με την συμμετοχή 10 αθλητών και 3ων αθλητριών ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην ομαδική κατάταξη αφού κατέκτησε 2 χρυσά, 2 αργυρά 2 χάλκινα καθώς και τρεις 5ες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Γρηγόριος Τσακυρίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορία των 62 κιλών ελευθέρας πάλης παμπαίδων,
  • Ο Χρήστος Καλανίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορία των 57 κιλών ελευθέρας πάλης παμπαίδων,
  • Η Όλγα Παυλίδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της κατηγορία των 39 κιλών ελευθέρας πάλης παγκορασίδων,
  • Η Ιωάννα Ξενίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορία των 62 κιλών ελευθέρας πάλης παγκορασίδων, και
  • Ο Γεώργιος Παυλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορία των 75 κιλών ελευθέρας πάλης παμπαίδων.

Τα συγχαρητήρια και για αυτή τη διάκριση, σε μια δύσκολη εποχή και για τον αθλητισμό, εξέφρασε η διοίκηση του συλλόγου δια του προέδρου της Λευτέρη Τσακυρίδη.