Τέσσερα μετάλλια για τον Ημαθίωνα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων

2017-05-08 10:45

Με τέσσερα μετάλλια και μία 4η Πανελλήνια θέση επέστρεψε η αποστολή του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης παμπαίδων και παγκορασίδων που φιλοξενήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στην πόλη της Μεσσήνης.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Πέτρος Στεφανίδης κατέκτησε την 1η θέση, το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στα 42 κιλά ελευθέρας πάλης παμπαίδων Α’,

Ο Παπασταματίου Κωνσταντίνος κατέκτησε την 1η θέση, το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στα 35 κιλά ελευθέρας πάλης παμπαίδων Β’,

Ο Παπαμιχαήλ Κυριάκος, κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 32 κιλά ελευθέρας πάλης παμπαίδων Β’,

Ο Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης παμπαίδων Β’,

Ενώ ο Ξενίδης Ευστάθιος κατέλαβε την 4η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη κάνοντας μια πολλή καλή εμφάνιση και μένοντας για πολύ λίγο έξω από τα μετάλλια της κατηγορίας των 47 κιλών ελευθέρας παμπαίδων Β’.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Στεφανίδης Πέτρος ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδος για 3η συνεχή χρονιά στην ηλικιακή κατηγορία των παμπαίδων και θα εκπροσωπήσει την χώρα και την πόλη μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Βελιγράδι.

Πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα δήλωσαν οι προπονητές της ομάδας Χαράλαμπος Κουκλίδης και Νεκτάριος Σαββίδης (ο οποίος λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να είναι στους αγώνες). Της αποστολής ηγήθηκαν ο Πρόεδρος Σταμάτης Παπασταματίου και ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Γεώργιος Ζαφειρόπουλος και μαζί με τους γονείς των παιδιών στήριξαν την ομάδα στην προσπάθειά της για διάκριση.

Την Κυριακή ημέρα επιστροφής, η ομάδα έκανε μια στάση στην Αρχαία Ολυμπία για να γνωρίσουν οι μικρή αθλητές το λίκνο του Ολυμπισμού και τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τους αρχαίους χρόνους. Επισκέφτηκαν μεταξύ των υπολοίπων αρχαιοτήτων και την παλαίστρα της Αρχαίας Ολυμπίας.